Törmäyspuskurit

Vakiosarja törmäyspuskureita

Vakiosarjan törmäyspuskurit on tehty soluisesta polyuretaani elastomeerista Diepocellistä. Niitä käytetään yleensä koneen rakennuksessa ja nostureissa. Puskurit toimitetaan keskiöruuvilla tai neliönmuotoisella kiinnityslevyllä.

Vakiosarjamme puskureissa on tiheys 0,5 – 0,55g/cm³ ja ne löytyvät pääsääntöisesti varastosta. Muut tiheydet voidaan valmistaa tarpeen mukaan riippuen sovelluksesta. Puskureiden joka halkaisijalle löytyy eri korkeuksia seuraavan halkaisijan ja korkeuden suhteen:

  • 1:0,5 (puskuri koko 1, sylinterin muotoinen)
  • 1:1,0 (puskuri koko 2, sylinterin muotoinen)
  • 1:1,5 (puskuri koko 3, sylinterin muotoinen)

Törmäyspinta-ala 2 kokoluokan puskureissa aina 200mm asti on tasainen. Puskuri kokoluokissa 1 ja 3 pinta-ala on nyppyläinen. Suuremmat halkaisijat kuin 250 mm ovat kaikki nypytetty. Nypytys tarjoaa paremman tartunnan ja luistoneston törmäyksessä. Jos puskureita käytetään nostureissa, niin on mahdollista asentaa yksi puskuri nosturiin ja yksi vastakappaleeseen.

Taipumisen välttämiseksi suositellaan seuraavaa yhdistelmää:

  • Puskuri koko 1, vastapuskuri koot 1,2,3
  • Puskuri koko 2, vastapuskuri koot 1,2
  • Puskuri koko 3, vastapuskuri koko 1

Diepocell kestää öljyjä, rasvoja, otsonia ja ikääntymistä. Materiaalia voidaan käyttää lämpötila-aluella -30° …. +80°C. Myös lyhyet lämpötila piikit aina +100°C asti eivät heikennä materiaalia. –30 asteessa Celsiusta materiaali kovenee, mutta sillä ei ole haittavaikutuksia materiaalin koostumukseen.

Asennuksessa huomioitavaa:

  1. puskurin max. puristus (70%)
  2. max. poikittaislaajeneminen 40% yli puskurin halkaisijan
  3. puskurin vastapinta pitää olla kitkapintainen ja min 1,2 x puskurin halkaisija, jos vastakappale ei ole saman halkaisijan soluinen muovipuskuri.